THUISACCU'S

Opzoek naar een thuisaccu om zelf opgewekte energie efficiënt op te slaan? Wij hebben perfecte oplossingen voor thuisaccu's.

WAAROM KIEZEN VOOR EEN THUISACCU?
Een thuisaccu biedt verschillende voordelen. Sla overtollige energie op die overdag wordt geproduceerd door je zonnepanelen en gebruik deze 's avonds wanneer de zon niet schijnt. Wanneer je je elektrische 's avonds oplaad, gebruik je je eigen zonnestroom uit je accu. Word minder afhankelijk van het energienet door je eigen energie te gebruiken. Je kan in de winter (wanneer je onvoldoende zonnestroom hebt van je zonnepanelen) ook op daltarief je accu volladen, zodat je zo veel als mogelijk het lage tarief betaald. Met een thuisaccu betaal je ook minder aan je energieleverancier voor het terugleveren van stroom op momenten dat je zonnepanelen installatie meer opwekt dan je op dat moment gebruikt. Tot slot is een thuisaccu ook een noodstroomvoorziening, waardoor je stroom hebt tijdens een uitval van het energienet.
 

Optimaal gebruik van zonne-energie

Een thuisaccu zorgt ervoor dat je overdag opgewekte zonne-energie kunt opslaan en 's avonds kunt gebruiken. Hierdoor maximaliseer je het gebruik van je eigen duurzame energie.

 

Zelfvoorzienend in energie

Met een thuisaccu kun je zelf opgewekte energie opslaan en gebruiken wanneer je het nodig hebt. Zo word je minder afhankelijk van het energienet en bespaar je op energiekosten.

 

Noodstroomvoorziening

Met een thuisaccu heb je een noodstroomvoorziening bij stroomstoringen. Je blijft in staat om belangrijke apparaten te gebruiken, zelfs wanneer het energienet uitvalt.

 

Milieuvriendelijk

Door je eigen energie op te slaan en te gebruiken, verminder je je CO2-uitstoot en draag je bij aan een schoner milieu.

 

Financiële voordelen

Een thuisaccu kan leiden tot extra besparingen op je energierekening doordat je minder afhankelijk bent van netstroom en ook minder kosten hebt voor het terug leveren van stroom van je zonnepanelen wanneer je deze niet direct gebruikt. Bovendien zijn er vaak subsidies of regelingen beschikbaar die de aanschaf van een thuisaccu aantrekkelijk maken.

EEN THUISACCU LATEN INSTALLEREN?
Onze ervaren installateurs zorgen voor een probleemloze installatie van je thuisaccu. We staan klaar om al je vragen te beantwoorden en je te helpen met het volledige proces.

Benieuwd naar de mogelijkheden van een thuisaccu voor jouw situatie? Neem contact met ons op voor een vrijblijvende offerte op maat. Wij helpen je graag met het realiseren van een duurzame en energiezuinige woning met een thuisaccu.
Een thuisaccu is een opslagsysteem voor elektriciteit waarmee je zelf opgewekte energie kunt opslaan voor later gebruik. De accu slaat energie op die overdag wordt gegenereerd door zonnepanelen en levert stroom wanneer de vraag hoog is of tijdens stroomstoringen.
Een thuisaccu biedt zelfvoorzienendheid in energie, optimaliseert het gebruik van zonne-energie, fungeert als noodstroomvoorziening, is milieuvriendelijk en kan leiden tot financiële besparingen op lange termijn.
Thuisaccu's kunnen geschikt zijn voor de meeste woningen met zonnepanelen. Onze experts kunnen je adviseren over de beste oplossing op basis van jouw energiebehoefte en situatie.
De levensduur van een thuisaccu varieert, maar de meeste accu's hebben een levensduur van minimaal 10-15 jaar, afhankelijk van het merk en gebruik. Wij vermelden de garantie op jouw thuisaccu duidelijk op de offerte.
Thuisaccu's hebben verschillende formaten en afmetingen. De grootte varieert van een CV ketel tot een koelkast. Onze installateurs kunnen de beste locatie voor de thuisaccu bepalen op basis van beschikbare ruimte en installatiegemak.
Ja, een omvormer is nodig om gelijkstroom (DC) opgewekt door de zonnepanelen om te zetten in wisselstroom (AC) voor gebruik in huis en om de thuisaccu op te laden. Wij zorgen ervoor dat je thuisaccu is geleverd inclusief omvormer.
Onze ervaren installateurs zorgen voor de professionele installatie van de thuisaccu. Ze plaatsen de accu op een geschikte locatie en sluiten deze aan op je zonnepanelensysteem en elektriciteitsnetwerk.
Thuisaccu's vereisen minimaal onderhoud. Periodieke controles en software-updates worden aanbevolen om de prestaties te optimaliseren. Wij helpen je hiermee indien nodig.
Nee, op dit moment bestaat er geen subsidie voor een thuisbatterij in Nederland. Wel kun je sinds januari 2024 21% btw op de thuisaccu terugvragen.
VRAGEN OF GRATIS THUISACCU OFFERTE?
Vul je gegevens in en wij bellen je snel terug!