WARMTEPOMPEN

Ontdek hoe wij jou kunnen helpen met hoogwaardige en efficiënte warmtepompen voor duurzame verwarming en koeling.

WAAROM KIEZEN VOOR ONZE WARMTEPOMPEN?
Wij bieden hoogwaardige (hybride)warmtepompen voor duurzame en comfortabele verwarming en koeling van je woning. Onze warmtepompen halen warmte uit natuurlijke bronnen zoals de buitenlucht, grondwater of de bodem en zetten deze om in bruikbare warmte voor verwarming of verkoeling en voor warm water. Warmtepompen zijn energiezuinig en kunnen leiden tot aanzienlijke besparingen op je energierekening. 
 

Verschillende types beschikbaar

Wij bieden verschillende types warmtepompen, zoals hybride en volledig elektrische warmtepompen en lucht-lucht, lucht-water en grond-water warmtepompen, passend bij verschillende situaties en behoeften.

 

Verwarming én koeling

Onze warmtepompen kunnen niet alleen verwarmen, maar ook koelen, waardoor je het hele jaar door kunt genieten van een comfortabel binnenklimaat.

 

Besparing op energiekosten

Warmtepompen zijn energiezuinig en kunnen leiden tot aanzienlijke besparingen op je energierekening. Het is dé oplossing om van het gas af te gaan.

 

Milieuvriendelijk

Door gebruik te maken van hernieuwbare energiebronnen zoals de buitenlucht of bodemwarmte, verminder je je CO2-uitstoot en draag je bij aan een groenere toekomst.

 

Energie-efficiëntie

Onze warmtepompen halen warmte uit natuurlijke bronnen zoals de buitenlucht, grondwater of de bodem en zetten deze om in bruikbare warmte voor verwarming en warm water.

EEN WARMTEPOMP LATEN INSTALLEREN?
Benieuwd naar de mogelijkheden van een warmtepomp?Onze ervaren installateurs zorgen voor een vakkundige installatie van jouw warmtepomp. Wij helpen je graag met het realiseren van een duurzame en energiezuinige verwarmingsoplossing met een warmtepomp en adviseren je graag over de beste locatie en configuratie voor optimaal rendement en comfort. 
Een warmtepomp is een apparaat dat warmte uit de buitenlucht, grondwater of bodem haalt en deze warmte gebruikt voor verwarming en het leveren van warm water in een woning. Dit proces maakt gebruik van een circulatiesysteem met een koelmiddel.
Er zijn verschillende soorten warmtepompen, waaronder hybride en volledig elektrische warmtepompen en lucht-lucht, lucht-water en grond-water warmtepompen. De keuze hangt af van de beschikbare bronnen en de verwarmingsbehoeften. We adviseren je graag over de beste warmtepomp in jouw specifieke situatie.
Een warmtepomp verwarmt op een lagere temperatuur dan een CV-ketel. Warmtepompen zijn daarom geschikt voor de meeste woningen vanaf 1992 omdat woningen vanaf dat tijdperk beter geïsoleerd zijn dan woningen voor dat tijdperk. De efficiëntie kan variëren afhankelijk van factoren zoals isolatie, grootte van de woning en beschikbare warmtebronnen. Daarnaast kan het indien je radiatoren hebt, nodig zijn om deze te laten vervangen voor lage temperatuur radiatoren. Deze kenmerken zich doordat ze op lagere temperatuur meer warmte afgeven dan reguliere radiatoren.
De voordelen van een warmtepomp zijn onder andere energie-efficiëntie, milieuvriendelijkheid, besparing op energiekosten en het bieden van zowel verwarming als koeling. Met een goede warmtepomp kan je volledig van het gas af.
Een warmtepomp heeft net als een CV-ketel regelmatig onderhoud nodig, zoals het reinigen van filters, controles op het circulatiesysteem en inspectie van de bronnen. Jaarlijks onderhoud wordt aanbevolen voor optimale prestaties. We bieden je graag een service en onderhoudscontract aan, zodat je zeker weet dat jouw warmtepomp optimaal blijft functioneren.
Ja, er zijn subsidiemogelijkheden bij aanschaf van een warmtepomp. Vanaf 2024 krijg je geen subsidie meer voor warmtepompen met energielabel A+ of lager. Onze warmtepompen hebben energielabel A++ of hoger, en vallen daarom in de subsidieregeling. De hoogte van de subsidie hangt af van het soort warmtepomp en het vermogen. Een voorbeeld van mogelijke subsidiebedragen:

  • Voor een hybride warmtepomp met buitenunit met een vermogen van 4 kW en energielabel A++ krijg je € 2.550. 
  • Voor een volledige warmtepomp met buitenunit met een vermogen van 8 kW en energielabel A++ is het subsidiebedrag € 3.150. 
  • Voor een bodemwarmtepomp met een vermogen van 6 kW en energielabel A++ is de subsidie € 4.425.
De precieze bedragen per apparaat vind je in de meldcodelijst op rvo.nl.
Ja, veel warmtepompen hebben de mogelijkheid om te koelen in de zomer door warmte uit de woning te onttrekken en deze af te voeren naar buiten. Onze warmtepompen kunnen in ieder geval jouw huis ook verkoelen.
De levensduur van een warmtepomp varieert, maar met regelmatig onderhoud kan een warmtepomp wel 15 tot 20 jaar meegaan.
VRAGEN OF EEN GRATIS WARMTEPOMP OFFERTE?
Vul je gegevens in en wij bellen je snel terug!