Een boiler is een apparaat dat water met elektriciteit opwarmt en opslaat voor gebruik in huishoudelijke toepassingen, zoals warm water voor de douche, keuken of verwarmingssysteem. De boiler houdt het water op een constante temperatuur voor direct gebruik.
Er zijn verschillende soorten boilers, waaronder elektrische boilers, gasboilers en warmtepompboilers. De keuze hangt af van de beschikbare energiebron en de warmwaterbehoefte van het huishouden. Wij leveren uitsluitend elektrische boilers.
De capaciteit van een boiler wordt bepaald door het aantal personen in het huishouden en het verwachte warmwaterverbruik. Onze specialisten zullen je helpen met advies voor de juiste capaciteit.
De levensduur van een boiler kan variëren, maar goed onderhoud kan de levensduur verlengen tot wel 10 tot 15 jaar.
Onze ervaren installateurs zorgen voor een professionele installatie van de boiler, inclusief aansluiting op het water- en elektriciteitsnetwerk.
Moderne boilers zijn energiezuinig, vooral elektrische boilers met energiebesparende functies zoals thermostaten en isolatie.
Nee, helaas is er geen subsidie voor de aanschaf van een boiler.
Ja, een boiler kan worden gecombineerd met zonnepanelen om het water te verwarmen met behulp van duurzame zonne-energie. Dit is één van de manieren om je gasrekening te verlagen.