Een CV-ketel, ook wel centrale verwarmingsketel genoemd, verwarmt water dat vervolgens via radiatoren, vloerverwarming of warmwaterleidingen warmte afgeeft aan de ruimte. Dit gebeurt via verbranding van gas of olie.
Er zijn verschillende soorten CV-ketels, waaronder conventionele (VR) ketels, hoogrendements (HR) ketels, combiketels voor verwarming en warm water, en systeemketels voor verwarming in combinatie met een externe boiler.
Een hybride ready CV-ketel is een type verwarmingsketel dat geschikt is om in de toekomst te worden gecombineerd met een warmtepomp, waardoor een hybride verwarmingssysteem ontstaat. Al onze CV-ketels zijn hybride ready.
De keuze van een CV-ketel hangt af van factoren zoals het benodigde vermogen, de capaciteit voor warm water, het energielabel en het type verwarmingssysteem in jouw woning. Wij geven je graag een passend advies voor de beste CV-ketel in jouw specifieke situatie.
Een VR-ketel (verbeterd rendement) heeft een lager rendement dan een HR-ketel (hoog rendement). Een HR-ketel gebruikt de warmte van de rookgassen beter waardoor er minder energie verloren gaat.
Het wordt aanbevolen om een CV-ketel jaarlijks te laten onderhouden door een erkend installateur. Dit verlengt de levensduur en zorgt voor een veilige en efficiënte werking. We bieden je graag een service en onderhoudscontract aan, zodat je er zeker van bent dat je CV-ketel optimaal blijft werken.
Nee, er zijn geen subsidies voor de aanschaf van CV-ketels.
De levensduur van een CV-ketel kan variëren, maar gemiddeld gaat een goed onderhouden CV-ketel 12 tot 15 jaar mee.
Mogelijke storingen bij een CV-ketel zijn onder andere drukverlies, lekkages, storingen in de ontsteking of problemen met de warmwater- of verwarmingscircuits. Ervaar jij storingen met jouw CV-ketel? Neem dan contact met ons op.