Een laadpaal is een oplaadpunt voor elektrische voertuigen waarmee je de accu van je auto kunt opladen via elektriciteit.
Het hebben van een laadpaal thuis biedt gemak en flexibiliteit bij het opladen van je elektrische auto. Het is niet verplicht, maar wel sterk aan te raden voor dagelijks gebruiksgemak en voor lagere kosten van je elektriciteit voor je auto.
De laadsnelheid hangt af van het type laadpaal en je auto. Een standaard laadpaal kan een elektrische auto in enkele uren volledig opladen, terwijl snelladers op de snelweg dit veel sneller kunnen doen.
Ja, onze laadpalen zijn veilig en voldoen aan strenge veiligheidsnormen. Ze hebben ingebouwde beveiligingsfuncties om overbelasting en andere risico's te voorkomen.
Ja, het is mogelijk om een laadpaal te installeren in de parkeergarage van een appartementencomplex. Neem contact op met de vereniging van eigenaren (VvE) voor toestemming en het regelen van de installatie.
Ja, onze laadpalen kunnen worden gedeeld met andere elektrische voertuiggebruikers. Zo kan je vrienden of familie gratis laten laden aan je laadpaal en voor anderen kan je een kWh tarief vragen als ze laden aan jouw laadpaal. Zo kan je geld verdienen aan je laadpaal. Uiteraard is het aan jou zelf om te bepalen of je derden wil laten laden aan jouw laadpaal of niet.
Een slimme laadpaal biedt extra functionaliteit, zoals het plannen van laadtijden en het monitoren van het energieverbruik. Het is handig als je het laadproces en je laadkosten wilt optimaliseren.