Een thuisaccu is een opslagsysteem voor elektriciteit waarmee je zelf opgewekte energie kunt opslaan voor later gebruik. De accu slaat energie op die overdag wordt gegenereerd door zonnepanelen en levert stroom wanneer de vraag hoog is of tijdens stroomstoringen.
Een thuisaccu biedt zelfvoorzienendheid in energie, optimaliseert het gebruik van zonne-energie, fungeert als noodstroomvoorziening, is milieuvriendelijk en kan leiden tot financiële besparingen op lange termijn.
Thuisaccu's kunnen geschikt zijn voor de meeste woningen met zonnepanelen. Onze experts kunnen je adviseren over de beste oplossing op basis van jouw energiebehoefte en situatie.
De levensduur van een thuisaccu varieert, maar de meeste accu's hebben een levensduur van minimaal 10-15 jaar, afhankelijk van het merk en gebruik. Wij vermelden de garantie op jouw thuisaccu duidelijk op de offerte.
Thuisaccu's hebben verschillende formaten en afmetingen. De grootte varieert van een CV ketel tot een koelkast. Onze installateurs kunnen de beste locatie voor de thuisaccu bepalen op basis van beschikbare ruimte en installatiegemak.
Ja, een omvormer is nodig om gelijkstroom (DC) opgewekt door de zonnepanelen om te zetten in wisselstroom (AC) voor gebruik in huis en om de thuisaccu op te laden. Wij zorgen ervoor dat je thuisaccu is geleverd inclusief omvormer.
Onze ervaren installateurs zorgen voor de professionele installatie van de thuisaccu. Ze plaatsen de accu op een geschikte locatie en sluiten deze aan op je zonnepanelensysteem en elektriciteitsnetwerk.
Thuisaccu's vereisen minimaal onderhoud. Periodieke controles en software-updates worden aanbevolen om de prestaties te optimaliseren. Wij helpen je hiermee indien nodig.
Nee, op dit moment bestaat er geen subsidie voor een thuisbatterij in Nederland. Wel kun je sinds januari 2024 21% btw op de thuisaccu terugvragen.